Vandring til livsmod og livskraft

Der sker noget fantastisk med os når vi går – og i særlig grad når vi går sammen!

Vandring til livsmod og livskraft kan tilpasses vidt forskellige grupperinger.

Vandring til livsmod og livskraft er et vandringsprojekt, men det er også meget mere idet det er et projekt som kombinerer vandring og fællesskab med enkle mindfulness øvelser, redskaber til stresshåndtering og naturterapi. Projektet kan tilpasses vidt forskellige grupper, som på en eller anden måde deler livsvilkår.

Lige nu er vandringsbølgen over os. Overalt snører folk i alle aldre skoene og tager ud i naturen for at vandre. Og det er der utallige gode grunde til, for der er masser af evidens for alt det gode, som det gør ved os at vandre. Stress formindskes, og de områder i hjernen som måske er blevet skadet pga.  stress bygges op igen.    Lykkehormonerne serotonin og dopamin får et boost, humøret stiger betydeligt, og kroppen får det bedre. At gå regelmæssigt har også en forebyggende og gavnlig virkning ved en lang række sygdomme. Det er uhyre gavnligt ikke bare i forbindelse med stress og livskriser, men også for mennesker med demens, i rehabilitering, sorg, eller i forbindelse med rehabilitering eller behandling (program ruter og indhold tilpasses specifikt til den konkrete målgruppe).

Man kan ikke gå sig fra sine problemer, men når man går, sker der noget i forhold til hvordan man forholder sig til sine problemer og livet. Og fordi det giver så meget glæde og styrke at vandre, bliver det at vandre ofte et ”helle” eller ”et vindue”, så man bedre kan mestre sit liv, og de eventuelle problemer man har samt de livsvilkår man står i.   

Når man går i naturen, kommer man ind i en ro som rigtig mange i den grad har brug for i vores alt for hektiske hverdag. Når man vandrer bliver man som oftest meget mere nærværende og tilstede i nuet, hvor man kommer ind i en tilstand af ”flow”, som er en genopbyggende tilstand, der giver livskraft, livsmod, glæde, kreativitet og inspiration. Når man vandrer kommer man tættere både på naturen, de mennesker man går med, og sig selv!

(Læs evt. mere om alt det gode det gør at vandre i ”Gå-bogen” af Bente Klarlund).

Når vi går sammen, får vandringen en livsgivende vinkel mere, i det fællesskab som skabes. Der knyttes bånd og fællesskabet giver styrke, og igennem fællesskabet løfter og styrker vi hinanden.

Så kom med ud at vandre, til livsglæde, livskraft og livsmod.

Praktisk omkring forløbet:

Jeg tilrettelægger ruter på typisk 5 km i naturskønne steder (ved grupper som f.eks. ældregrupper tilrettelægges der naturligvis hensyntagende ruter) og sørger for kaffe og kage hver gang. Der arrangeres ikke transport til og fra mødested/vandringernes udgangspunkt (som altid er et sted med mulighed for parkering).

Igangværende vandringsprojekt:

Sommer og efterår 2022 kører jeg et vandringsprojekt kun for kvinder i samarbejde med Café Grenaa (KFUM’s sociale arbejde). Program for ruter (for en måned ad gangen) fremgår af Café Grenaas hjemmeside samt annonce i lokalavisen     

Kontakt mig endelig for info, udvidet projektbeskrivelse, priser og en snak om hvordan jeg kan tilrettelægge vandringer for netop din gruppe. 

Cand.theol. Hanne Louise Eyermann 

Præst, certificeret terapeut og stresscoach

+45 25 70 80 28

Djursland, Aarhus, Randers og omegn

Kontakt@livsmedvandring.dk